Garanti İlaçlama

Akrep İlaçlama

Akrep ilaçlama özellikle bahçe ve bahçeli ev gibi alanlar ile ağaçlık bölgelere yakın yerlerde sıklıkla yapılır. Akreplerin birçok türü olduğu gibi, birçok türü zehirlidir. Bununla birlikte, bazı akrep türleri ölümcül düzeyde güçlü zehre sahip olduklarından sokma anında ciddi etkiler yaratabilir. Dolayısıyla akrebin görüldüğü alanlarda akrep ilaçlama yaptırılması şarttır.

Akreplerden kurtulmak için gerçekleştirilen akrep ilaçlaması, bireysel teknikler ile yapılabilecek bir uygulama değildir. Zira bu haşereler, son derece zehirli olmakla birlikte bulundukları alanda kolayca yayılabilirler. Aile halinde yaşayan akrep, sokması durumunda ani ölüme dahi neden olabilir. Dolayısıyla akrep ile mücadele profesyonel şekilde yapılmalı ve uzman akrep ilaçlama şirketleri tarafından hizmet alınmalıdır. Zehirli olan haşereler grubunda ki en tehlikeli eklem bacaklı akreptir.  Toplam sekiz adet ayağı ve iki adet kıskacı bulunur. Kanatları olmadığı için uçamazlar. Bölmelerden oluşan vücudundaki her bir bölme sayısı bize akrebin yaşını işaret eder. Hareket güdüleri yavaştır ve ayaklarındaki radar sistemi sayesinde avının kokusunu alabilir. Kuyruk kısmında zehirli bir iğnesi vardır ve bütün türleri zehirlidir. İnsanlar için büyük tehdit oluşturur.

Akrep ilaçlama neden önemlidir?

Akrepler de diğer hayvan ve haşereden farklı bir yapı vardır. Baş bölgesinde 2 adet iri gözleri  ve vücudunun yan kısımlarında ise simetrik olarak 4 çift gözleri daha bulunur. Akrepler ile mücadele hem çok tehlikeli hem de çok zordur. Akrep ilaçlama  için mutlaka akrep ilaçlama firması ile çalışılmalıdır.

Akrepler milyonlarca yıldır insanlar ve diğer canlılar için tehlike oluşturmaktadır. Çok dirençli bir vücut yapısına sahip bu canlılar dondurucu derecede soğuk ve en sıcak havalarda dahi yaşarlar. Bilim adamlarının yaptığı bir araştırmada akrepleri buzdolabında dondurup belli zaman sonra çıkarıldıktan sonra hala yaşadığını görmüşler.

Çok soğuk olan iklimlerde yaşayan akreplerin yanı sıra kızgın kumlarda çöllerde yaşayan akrepler de mevcuttur. Her türünden kurtulmak oldukça zor olduğundan bireysel olarak yapılacak müdahaleler kesin çözüm olmamakla birlikte zaman kaybetmenize sebep olacaktır. Akrep ilaçlama şirketleri ile görüşerek, gereken yardımı almanız siz ve sağlığınız açısından daha doğru bir karardır.

Akrepler Nerede Yaşar

Daha çok yağışlı havalarda ortaya çıkarlar. Çünkü akrepler toprak altlarında yuvalanıp oralarda yaşamayı tercih ederler. Yuvaları yağmur yağdığı zaman su ile dolar bu yüzden yuvalarından çıkarak güvenli bir yer aramaya başlarlar. İşte bu durumda insanların yaşam alanlarına gelerek tehlikeli olurlar. Evlerimizde dahi görülebilecek ufak akreplerle karşılaşmak mümkündür. Zararlarına maruz kalmamak adına akrepten kurtulmak için profesyonel akrep ilaçlama hizmeti alınmalıdır.

Türkiye’nin iklim şartlarına bakılırsa ilkbahar ve sonbahar mevsiminde ki yağışlardan dolayı akreplerin daha çok evlerimize geldiğini görürüz. Dışarıda taş altlarında, duvar yarıklarında, beton bloklar altında ve ağaç kabukları içinde bulunurlar. Yeşilliklere verebilecekleri zararlar göz ardı edilmemelidir. Ayrıca orman ya da parklarda olabilecek akrep ile mücadele edilmediği durumda insan sağlığına olumsuz etkileri olabilir. Bu nedenle bu haşerelerin görüldükleri açık ya da kapalı alanlar akrep ilaçlama uygulatılmalıdır.

Akrepler evlerimize geldiğinde evin her tarafına dağılırlar. Genellikle evin bodrum ve çatı aralarını tercih etseler de evlerin yatak odalarına kadar birçok kısmında rastlanır. Beslenmelerinde küçük böcek ve haşereleri tüketirler ama daha büyük hayvan leşlerinden de beslenen türleri mevcuttur. İnsanı ve diğer büyük yapılı hayvanları ısırıp soktuğunda onları zehirler, hatta öldürebilirler.

Akrepler insan ve hayvanları, bu canlıların kanlarını emmek için ısırmazlar. Bu haşere grubu ancak kendisine zarar geldiğini sezdiğinde savunma olarak ısırır ve sokar. Haşere grubunu ise beslenmek amaçlı sokar ve avını öldürdükten sonra onları yiyerek beslenir. Akrep sokması sonrası mutlaka en kısa zamanda doktora başvurulmalıdır. Ayrıca kısa süre içerisinde akreplerden kurtulmak için,  bu haşere ile karşılaştığınız yerler akrep ilaçlama ile temizletilmelidir.

Akrepler Nasıl Ürer?

Akrepler de üreme çift eşeylidir. Üreme için mutlaka, hem erkek akrep hem de dişi akrebe ihtiyaç vardır. Dişi akrepler döllendikten sonra yumurtalarını sırtındaki özel bir bölmede saklarlar. Akrep yavruları belli evreleri dişi akrebin sırtında tamamlar. Daha sonra dişi akrep sırt kabuğunu açarak yavruların dışarı çıkmasını sağlar. Dış ortamda yavru akrepler ilk olarak toplu halde gezinirler. Yetişkin akrepler ise yalnız yaşamayı daha çok severler. Bir dişi akrep bir defasında yüzlerce yavru yapar.Akrep ilaçlama ile akrep yavrularına da engel olmuş olursunuz.

Akrepler ile mücadele çok zordur. Akrep görüldüğünde onu öldürmekle kendinizi koruma altına almış olmazsınız. Mutlaka akrep ile mücadelede profesyonel akrep ilaçlama servisi ile çalışın. İlaçlama firması olarak yılların tecrübesi ile her haşere sorununa çözüm üreterek yanınızdayız. Akrep için kullanılan ilaç ve ilaçlama yöntemleri farklıdır lütfen sağlığınız ile oynamadan bize ulaşın. Bütün haşere grubu ile mücadelede biz 7 gün 24 saat yanınızdayız. İlacı yapan ekibimiz profesyonel ve bu işin eğitimini almıştır. Akrep ilacı özel karışım olup çok tesirlidir. Akrep ilaçlama yöntemi püskürtme yöntemi ile yapılmalıdır. Akrep ile mücadelede jel ve diğer ilaçlar tesir etmez. İlaçlama yapmadan önce mutlaka bize, istanbul böcek ilaçlama servisimize ulaşın.

  • Akrep nasıl bir canlıdır?

Akrepler,  nemli ve sıcak alanlarda yaşamayı seven, vücutları sert bir tabaka ile örtülü, ucunda çok etkili zehri olan kuyruk yapısına sahiptir. Boyları türlerine göre değişmekte olup, genelde 5 ile 15 cm arasında değişir. Akreplerin 4 adet ayakları bulunur ve ayak uçları kıskaçlıdır.

  • Tüm akrep türleri zehirli midir?

Akrep türlerinin hepsi zehirlidir. Fakat zehirlerinin etkisi yaşadığı iklim şartlarına göre değişir. Örnek olarak çöl ortamında yaşayan akrepler, susuz kaldıklarından dolayı vücutlarında bulunan zehrin etkisi daha çoktur. Zehrinin etkisi yüksek olan akrepler, bir kişiyi ısırdığında o kişi ortalama 7 saat içinde zehirlenerek ölür.

  • Akrep ne kadar büyür?

Akreplerin boyları türlerine göre değişir. Akrepler yaşadıkları coğrafyanın iklim koşullarına göre şekillenirler. Genellikle sıcak ve rutubetli alanları seven akreplerin boyları korkutucu olabilecek derecede bir seviyeye ulaşmaz. Yaşadıkları koşullar, iklim coğrafya ne olursa olsun bu güne kadar dünya üzerinde yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda Akreplerin boyları ortalama olarak en küçük türü 2 cm, en büyüğünün 15 cm arasında olduğu saptanmıştır. Dünya ortalamasında akrep türlerinin genellikle 5 cm boyunda olanları daha sık görülmektedir.

Bu güne kadar Akrep türleri üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda, biyolojik ya da fizyolojik olarak herhangi bir reaksiyon ya da evrime rastlanmamıştır.  Bu yüzden akreplerin devasa bir böcek türüne dönüşeceği fikri yanılgıdan başka bir şey değildir. Garanti grup ilaçlama şirketimizi arayarak yaşam alanlarınızı zehirli akrep türlerinden kolayca temizleyebilirsiniz. Akrep ilaçlama uygulamaları ve daha detaylı bilgi için kurumsal müşteri temsilcimize ulaşabilirsiniz. Ekonomik fiyatlara ilaçlama hizmeti alarak sizlerde sevdiklerinizi koruma altına alabilirsiniz.

  • Akrep ne yer?

Akrepler beslenmesini etçil yolla ile sağlarlar. Doğal ortamlarda bulunan diğer küçük canlılarla beslenen akrepler, beslenmek için önce avını sokar ve zehirler. Etkisiz hale getirdiği avını yemeye başlayan akrepler, yiyecek bulamadıklarında nadiren de olsa ev içlerine gelip yiyecek ararlar.

  • Akrep ile mücadele nasıl yapılır?

Akrep ile mücadelede kesinlikle bireysel olarak hareket edilmemelidir. Akrepler çok etkili zehiri olan tehlikeli canlılardır. Akrep görüldüğü anda çıplak elle kesinlikle müdahale edilmeyip, acilen bir ilaçlama şirketini aramalı ve akrep ilaçlaması talebinde bulunmalısınız. İlaçlama yaptıracağınız ilaçlama firmasının yasal çalışan, garantili ve güvenilir olmasına dikkat edilmelidir. Garanti ilaçlama şirketi olarak sizlere işinin ehli, ilaçlama konusunda her türlü eğitimi almış personelimiz ile sağlık bakanlığından onaylı ilaçlarımızla sizlere en etkili ve en güvenilir hizmeti sunmaktayız.

  • Akrep sokması nasıl sonuçlar doğurur?

Akrep sokması şiddetli bir acı ve yanma hissi verir. Akrebin türüne  ve yaşam alanına göre zehrinin etkisi değişmektedir. Bazı akrep türlerinin zehri, bir insanı birkaç saat içerisinde öldürecek boyuttadır. Ayrıca akrebin soktuğu yere göre de risk değişmektedir. Akrep iğnesi kemiğe denk gelmişse akrep zehrinin etkisi az olur. Göğsümüz gibi kalbe yakın olan bölgelerden sokmuş ise, zehrin vücuda yayılma hızı ve etkisi çok daha fazladır. Akrep sokması sonucunda kişide zehire bağlı olarak üşüme durumunu da gözlemek mümkündür. Işıktan rahatsız olan hasta gürültüye tahammül edemez.

  • Akrepler ne kadar yaşar?

Akrep uygun şartlarda ortalama 5-6 yıl yaşar. Vücut yapıları çok dayanıklı olan akrepler, 1 yıl süresince hiç bir şey yemeden ve içmeden yaşamaya devam ederler. Akrep 3 hafta boyunca bir buz kalıbının içinde dondurulduktan sonra, buz çözüldüğünde hala yaşadıkları görülmüştür.

  • Akrep soktuğunda acı nasıl hafifletilir?

Akrep sokması sonrasında 10 cc kalsiyum glikonat uygulanmalıdır. Yine de bu durum ağrıyı ancak 20-30 dakika süresince durdurabilir. Bu nedenle akrep sokmasına maruz kalan kişi, uzman sağlık ekipleri tarafından kontrol edilmelidir.

  • Akrep ilaçlama periyotları nasıl olmalıdır?

Akrep doğurarak ürer. Yurdumuzda en çok görülen akrep türü küçük bir akrep olan Avrupa Akrebi’dir. Akrep çiftleşme sonrasında erkeğini öldürür ve genelde de yer. Doğurduğu yavrularını akrep 15 gün boyunca sırtında taşıyarak tehlikelerden korumaya çalışır ve neslini sürdürmeye devam eder.

  • Akrep soktuktan sonra enfeksiyon nasıl önlenir?

Akrebin soktuğu yer bol su ve süt gibi sıvılar ile iyice yıkanmalı ve dezenfekte edilmelidir. Daha sonra akrep sokması sonucu oluşacak enfeksiyonu önlemek için de tetanos aşısı olunmalıdır. Ayrıca akrebin soktuğu yerden akan kan durdurulmamalıdır ki zehir dışarıya akabilsin ve etkisi hafiflesin.

  • Akrep ilaçlama nasıl yapılır?

Akrep ilaçlama uygulaması yapılırken;

İlaçlama yapılan ortam hazır hale getirilir. Açıkta kapı, pencere varsa kapatılır ve ilacın etki gücü arttırılır.

Çocukların bünyesi yetişkinlere oranla daha zayıftır. Bu nedenle ilaçtan etkilenmemeleri için işlem bitene kadar uzak tutulurlar.

Akrep ilaçları ile yapılan ilaçlama sırasında açıkta yiyecek, içecek ve eşya varsa kaldırılır mümkün değil ise iyi bir şekilde korunur.

İlaçlama uygulaması bittikten sonra ortam 2 saatten az olmayacak şekilde havalandırılarak ilacın etkisinden arındırılır.

Temizlik işlerinin ardından haşerelerden uzakta günlük yaşamınıza geri dönersiniz.

Akrep ilaçlama nasıl yapılır ve böcek ilaçlama ile ilgili aklınıza takılan bütün sorular için firmamızı 7 gün 24 saat arayabilir, indirimli fiyatlarımızdan yararlanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir