

Haşere ve kemirgenleri ilaçlama teknikleri; sıvı ilaçlama, jel ilaçlama ve ULV İlaçlama olarak yapılmaktadır.
Haşere İlaçlamada Başlıca Üç Teknik Vardır
1) Sıvı İlaçlama: Sıvı ilaçlama Su bazlıdır. Haşerelerin yoğun olduğu alanlarda uygulanır. Su ile karıştırılan ilaç, özel ilaçlama makineleri ile haşere olan alana püskürtme tekniğiyle uygulanmaktadır. Sıvı ilaçlama yöntemi genellikle tüm haşereler için kullanılan etkili yöntemlerdendir. Sıvı böcek ilaçlama sonrası ilaçlama yapılan alan bir süre havalandırdıktan sonra kullanılmaya başlanmalıdır. Kullanılan ilaçların mutlaka insan ve çevre sağlığına zararı dokunmayan maddelerle hazırlanması gerekir. Aynı zamanda kullanılan ilaçlar Sağlık Bakanlığından onaylı olmalıdır. İlaçlama işlemi dikkat gerektiren bir uygulamadır. Mutlaka alanında uzman kişiler tarafından ilaçlama yapılmalıdır.
2) Jel İlaçlama: Jel ilaçlama uygulaması en çok tercih edilip uygulanan ilaçlama yöntemlerinden biridir. Jel ilaçlamada, ilacı yiyen haşere yuvasına dönerek orada ölür. Jel ilaçlama en pratik ilaçlama yöntemidir, ilaçlama yapılacak olan mekanı terk etmenize gerek yoktur. Siz günlük hayatınıza devam ederken, Jel ilaçlama uygulaması yapılabilir. Jel ilaçlama uygulamasından sonra alanda temizlik yapmanıza gerek kalmaz. Jel ilaçlama uygulaması en çok hamamböcekleri üzerinde etkili bir yöntemdir. Jel ilaçlamanın insanlara ve evcil hayvanlara kesinlikle bir zararı dokunmamaktadır.
3) ULV İlaçlama: Elektrikli ULV, soğuk sisleme makineleri ile ortama ilaç 0.03 mm çapındaki damlacıklar halinde püskürtülerek, haşerelerin girebileceği ve yuva yaptıkları her bölgeye ilaç girerek temas etmiş olur. Genel olarak ULV yapılan alanın tamamı ilaçla kaplanmış olur. ULV ilaçlama daha çok tahtakurusu, pire ve uçan haşerelere karşı kullanılır. ULV ilaçlama yöntemiyle kısa sürede sonuca ulaşılır.